Kro­kan­te cham­pig­nontaart met ge­rook­te kip

Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, wordt de taart veel knapperiger.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door filodeeg in plaats van bladerdeeg te gebruiken, wordt de taart veel knapperiger. 6 personen
3 186

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de champignons in kwarten en de kipfilet in blokjes. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. bruin. Laat al het vocht verdampen. Schep de crème fraîche door de champignons en neem de pan van het vuur. Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel. Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper.
  3. Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit. Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de rest van de olie. Vet de springvorm in. Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen. Leg nog twee keer drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem. Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug. Verfrommel het laatste deegvel en bedek er de rest van de taart mee.
  4. Bak de taart in de oven in 25-30 min. goudbruin en knapperig. Serveer de champignontaart (lauw)warm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Krokante champignontaart met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te cham­pig­nontaart met ge­rook­te kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g champignons
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de champignons in kwarten en de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. bruin.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Laat al het vocht verdampen. Schep de crème fraîche door de champignons en neem de pan van het vuur.

4
4
  • 2 eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el tijm

Roer de gerookte kip en de eieren door het champignonmengsel. Breng op smaak met kerrie, tijm, zout en peper.

5
5
  • 1 pak filobladerdeeg
  • 4 el olijfolie

Neem het ontdooide deeg uit de verpakking en vouw de vellen voorzichtig uit. Smeer de bovenkant van elk deegvel met een kwastje in met de olie.

6
6

Vet de springvorm in. Leg drie deegvellen in de springvorm met de ingevette kant naar boven, laat ze steeds iets verspringen en ruim over de rand hangen.

7
7

Leg nog twee keer drie deegvellen in de vorm zodat een gesloten deegbodem ontstaat. Verdeel het champignonmengsel over de deegbodem.

8
8

Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling terug. Verfrommel het laatste deegvel en bedek er de rest van de taart mee.

9
9

Bak de taart in de oven in 25-30 min. goudbruin en knapperig. Serveer de champignontaart (lauw)warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.