Twee­kleu­ren­mous­se

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de kersen boven een kom in een zeef goed uitlekken. Week de gelatine 3 min. in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op laag vuur op in 3 el kersensap. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Pureer de kersen met de helft van de suiker en roer er het gelatinemengsel door. Laat op laag vuur 100 g chocolade in de melk smelten. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep de helft van de slagroom door de chocolademelk. Verdeel de chocolademousse over 4 glazen en strijk de bovenkanten glad. Schep de gepureerde kersen door de rest van de slagroom. Schenk de kersenmousse op de chocolademousse. Laat het geheel 1 uur in de koelkast opstijven. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de rest van de chocolade, giet deze op een stuk bakpapier en spatel uit tot een rechthoek van 2 mm dikte. Strooi het amandelschaafsel erover en laat in de koelkast hard worden. Haal de mousse 10 min. voor serveren uit de koelkast. Snijd de chocoladeplak in stukken en steek die in de mousse.

Tip:

U kunt de mousse 1 dag van tevoren maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.