Cho­co­la­de-ker­sen­taart

De kers op de taart, in 15 minuten gemaakt en in een mum van tijd op. Wedden?

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De kers op de taart, in 15 minuten gemaakt en in een mum van tijd op. Wedden? 6 personen
4 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage glazen schaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met ¼ van het water los. Verwarm de helft van het sap en bind het sap met het aardappelzetmeel.
  2. Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor. Roer de mascarpone lobbig met de rest van het water en meng met de basterdsuiker. Snijd de cake in plakken. Verdeel de cake over de bodem van de schaal. Verdeel de kersen met sap erover en houd een klein deel van de kersen achter.
  3. Strijk de mascarpone erover. Bestrooi de schotel met cacaopoeder en plaats tot gebruik in de koelkast. Garneer bij het serveren met de resterende kersen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 48-49

Chocolade-kersentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-ker­sen­taart

1
1
  • 720 ml kersen zonder pit op siroop
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 1 el kraanwater

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel los met het water.

2
2

Verwarm de helft van het sap. Bind het sap met het aardappelzetmeel.

3
3
  • 250 ml mascarpone
  • 3 el kraanwater
  • 2 el witte basterdsuiker

Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor. Roer de mascarpone lobbig met water en meng met de basterdsuiker.

4
4
  • 225 g chocoladecake

Snijd de cake in plakken. Verdeel de cake over de bodem van de schaal. Verdeel de kersen met sap erover en houd een klein deel van de kersen achter.

5
5
  • 1 el cacaopoeder

Strijk de mascarpone erover. Bestrooi de schotel met cacaopoeder en plaats tot gebruik in de koelkast. Garneer bij het serveren met de resterende kersen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.