Oven­scho­tel met boe­ren­kool

Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk.

(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk. 4 personen
3 229

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 12 min. gaarkoken. Boerenkool 10 min. in aparte pan koken. Oven op 220 °C voorverwarmen. Rookworst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Aardappels afgieten en pureren. Melk verwarmen en van aardappels puree maken. Boursin door boerenkool roeren. Rookworst in plakjes snijden. In ovenschaal laagjes vormen van helft van boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Laagje herhalen. Enkele plakjes rookworst achterhouden. Margarine in stukjes over puree verdelen en schotel in midden van oven in ca. 15 min. bruin laten kleuren. Boerenkoolschotel met rest van rookworst garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 48-49

Ovenschotel met boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met boe­ren­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg aardappel
  • 350 g Gelderse rookworsten
  • 300 g gesneden boerenkool

Schil de aardappels en snijd in stukken.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.

3
3
  • 300 g gesneden boerenkool

Kook de aardappels in 12 min. gaar. Kook de boerenkool in een aparte pan ca. 10 min.

4
4
  • 100 ml melk
  • 240 g Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden

Giet de aardappels af. Verwarm de melk en maak van de aardappels puree. Roer de boursin door de boerenkool.

5
5

Vorm in de ovenschaal laagjes van de helft van de boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree.

6
6

Herhaal met de rest van de boerenkool, rookworst en aardappelpuree. Houd enkele plakjes rookworst achter.

7
7
  • 40 g margarine

Verdeel de margarine in stukjes over de puree en laat de schotel in het midden van de oven ca. 15 min. bruin kleuren.

8
8

Garneer de boerenkoolschotel met de rest van de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.