Snel­le run­der­stoof met wor­tel en pu­ree

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de bosui in ringetjes. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui met de runderreepjes goudbruin. Voeg daarna de plakjes wortel, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de laurier en het water toe. Laat het vlees op laag vuur minimaal 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven en breng op smaak met peper.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de runderstoof met de aardappelpuree en strooi tot slot de bosuitjes erover.

variatietip:

Je kunt het water vervangen door rode wijn.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle runderstoof met wortel en puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le run­der­stoof met wor­tel en pu­ree

1
1
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 bosuien

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de bosui in ringetjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g runderreepjes

Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui met de runderreepjes goudbruin.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 laurierblaadje
  • 100 ml kraanwater

Voeg daarna de plakjes wortel, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de laurier en het water toe.

4
4

Laat het vlees op laag vuur minimaal 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven en breng op smaak met peper.

5
5
  • 750 g aardappelpuree

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Serveer de runderstoof met de aardappelpuree en strooi tot slot de bosuitjes erover.

variatietip:

Je kunt het water vervangen door rode wijn.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.