Ro­mi­ge broc­coli­soep met to­maat

(386)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 386

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat het vrijgekomen vocht met pitjes van de tomaat met de soep meekoken, dit geeft extra smaak. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en hak de hazelnoten grof. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep. Verdeel de soep over borden en serveer er de zelfgesneden plakken brood bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige broccolisoep met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge broc­coli­soep met to­maat

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 200 g aardappelen

Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2
2
  • 1½ el olie
  • 300 g broccoliroosjes

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 min. mee.

3
3
  • 3 el crème fraîche
  • 1 liter groentebouillon

Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.

4
4
  • 2 tomaten

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat het vrijgekomen vocht met pitjes van de tomaat met de soep meekoken, dit geeft extra smaak.

5
5
  • 1 bosui
  • 50 g hazelnoten

Snijd de bosui in ringetjes en hak de hazelnoten grof. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten door de soep.

6
6
  • 4 plakken broden

Verdeel de soep over borden en serveer er de zelfgesneden plakken brood bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.