Pan­na cot­ta met cle­men­ti­nes en da­dels

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoons puddingvormpjes of schaaltjes, licht ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week de gelatine 10 min. in koud water. Breng ondertussen in een pan 100 ml slagroom aan de kook en los de vanillesuiker en 50 g gewone suiker er al roerend in op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de hete room. Laat het mengsel afkoelen en dik worden. Klop de rest van de slagroom in een kom bijna stijf, spatel de yoghurt en de slagroom met gelatine erdoor, schenk het mengsel in de vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast in 1 tot 2 uur stevig worden. Snijd ondertussen van de clementines de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Los de rest van de suiker al roerend op in het limoensap. Schep in een kom de partjes clementine met de dadels en het limoensap door elkaar en laat de smaken 1 uur op elkaar inwerken. Maak voor serveren met een scherp mesje de panna cotta los van de vormpjes, keer ze om op 4 borden en schep het clementinemengsel erover.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.