Si­naas­ap­pel­taart

Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen?

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Bak deze fruitige taart als nagerecht. Wedden dat ze nóg een stukje nemen? 12 stuks
3 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • steunvulling
  • taartvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef de bloem. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.
  4. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
  5. Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
  6. Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sinaasappeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel­taart

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 125 g koude boter
  • 200 g bloem
  • 50 g cacao
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei

Rasp de schil van de sinaasappel fijn. Snijd de boter in blokjes. Zeef de bloem. Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met de boter, de suiker en het ei tot een samenhangend deeg.

2
2

Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4

Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.

5
5
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen

Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.

6
6
  • 75 g koude boter
  • 5 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker

Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.

7
7

Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.