Man­da­rij­nen­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers 6 mandarijnen uit en meet 200 ml sap af (vul eventueel aan met water). Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de mandarijn. Ontdoe de partjes van witte vliesjes (er zijn 12 stukjes mandarijn nodig). Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
  2. Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel (roer niet te lang, het hoeft niet glad te zijn).
  3. Schenk de holtes van de muffinvorm 2/3 vol met beslag. Leg een stukje mandarijn op elke muffin. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.