Rijk­ge­vul­de pi­ta­brood­jes met ver­se spi­na­zie

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Roer de sojasaus met 2 eetlepels honing, de knoflook en 2 eetlepels olie door elkaar. Schep deze marinade door de schnitzelreepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schnitzelreepjes met de marinade op hoog vuur in 5-8 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Neem de schnitzelreepjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de marinade in de pan. Bak de broodjes af in de oven. Bak de spinazieblaadjes in de marinade op hoog vuur al omscheppend 2-3 minuten, tot de spinazie iets geslonken is. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met het vlees, wat spinazie, een paar reepjes appel en een schep Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.