Spaan­se tor­til­la­p­unt­jes met vis

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelblokjes 5-7 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Schep ze warm door de losgeklopte eieren en roer er een theelepel zout en wat peper door. Laat even staan. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag, schenk er het aardappeleimengsel in en bak in 15-20 minuten gaar. Leg halverwege een deksel op de pan zodat het ei mooi stolt. Schil de komkommer met de dunschiller, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schaaf er lange dunne linten van en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Als de tortilla is afgekoeld, kun je er met een scherp mes puntjes van snijden. Beleg de puntjes met dubbelgevouwen komkommerlinten en een stukje gerookte paling of zalm naar keuze.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.