Flens­jes met man­da­rijn en ijs

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei door de melk. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Schenk hierin een scheut van het eimengsel. Klop met een garde of mixer. Schenk telkens een scheut van het melkmengsel erbij, tot het beslag vloeibaar is. Breng op smaak met zout en laat het beslag 1 uur staan.
  2. Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje schil van de mandarijnen. Snijd het vruchtvlees in 4 plakken, doe in een schaal en schenk de limonadesiroop erover. Laat nog even staan.
  3. Verhit de olie in de gourmetpannetjes. Schep wat beslag in elk pannetje. Draai het flensje om zodra de bovenkant gestold is en bak de andere zijde. Serveer met 2 plakjes mandarijn en een klein bolletje ijs.

Tip:

Eten er geen kinderen mee? Vervang voor een bitterzoete smaak de limonadesiroop dan door 4 el sinaasappellikeur (slijter).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.