Pom­poen­taart met wit­te kaas

Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat. 4 personen
3 241

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Verwarm de oven voor 180 ºC.
  4. Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Klop de eieren los. Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en de rest van het water met een staafmixer of keukenmachine. Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.

bereidingstip:

Geen zin of tijd om het deeg met de hand te kneden? Je kunt het ook in de keukenmachine maken.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pompoentaart met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­taart met wit­te kaas

1
1
  • 150 g koude boter
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el ijskoud water

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed snel tot een deeg.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2

Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3
3
  • 2 uien

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 600 g pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

5
5
  • 2 el olie

Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 70 g tomatenpuree

Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven.

7
7

Verwarm de oven voor 180 ºC.

8
8
  • 2 el olie
  • 30 g bloem

Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

9
9
  • 2 eieren

Klop de eieren los.

10
10
  • 2 el kraanwater

Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en het water met een staafmixer of keukenmachine.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

11
11
  • 200 g witte kaas

Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover.

12
12

Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan.

13
13

Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.

bereidingstip:

Geen zin of tijd om het deeg met de hand te kneden? Je kunt het ook in de keukenmachine maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.