Bouil­lon­fon­due met kip, vis en groen­ten

Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Sausje erbij en dippen maar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ja, met bouillon kun je ook fonduen. Sausje erbij en dippen maar! 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook en pers boven een kommetje uit. Snijd de kipfilet en tilapiafilet in stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon. Snijd de courgette in plakken, paprika in repen en de tofu in blokjes.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
  3. Maak een dipsaus van de sojasaus, het citroensap en de knoflook, breng op smaak met peper.
  4. Doop met behulp van een netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is. Dip de kip, vis, groenten en tofu daarna even in de dipsaus.

Tip:

Klaar met eten? Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.040 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bouillonfondue met kip, vis en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bouil­lon­fon­due met kip, vis en groen­ten

1
1
  • 1½ teen knoflook
  • 200 g kipfilets
  • 200 g tilapiafilets
  • 250 g kastanjechampignons

Pel de knoflook en pers boven een kommetje uit. Snijd de kipfilet en tilapiafilet in stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 375 g tofu naturel

Snijd de courgette in plakken, paprika in repen en de tofu in blokjes.

3
3
  • 1 liter kippenbouillon

Breng de bouillon aan de kook. Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.

4
4
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 3 el citroensap

Maak een dipsaus van de sojasaus, het citroensap en de knoflook, breng op smaak met peper.

5
5
  • 200 g sugarsnaps

Doop met behulp van een netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis door en door wit is.

6
6

Dip de kip, vis, groenten en tofu daarna even in de dipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.