Sa­la­de met wor­tel­lin­ten en to­nijn

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 1 personen
2 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken. Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad. Breng op smaak met zout en de pepermix. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren). Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing. Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.