Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

Indruk maken met een gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel zet, daar houden we van!

(242)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Indruk maken met een gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel zet, daar houden we van! 2 personen
3 242

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 min. inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met de aardappelzetmeel.
  2. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 min., keer ze om en gril ze nog 1 min. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 min. garen.
  3. Neem 1 el van het eendenvet uit de grillpan en roer door de sinaasappel-portsaus.

combinatietip:

Lekker met spruitjes, notenboter (kijk voor het recept op www.ah.nl) en tagliatelle.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 380 ml gevogeltefond
  • 50 ml rode port

Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 min. inkoken tot een dikke stroperige saus.

3
3
  • 1 tl aardappelzetmeel

Bind de saus eventueel met de aardappelzetmeel.

4
4
  • 2 eendenborstfilets

Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met de olie.

6
6

Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 min., keer ze om en gril ze nog 1 min.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

7
7

Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 min. garen.

8
8

Neem 1 el van het eendenvet uit de grillpan en roer door de sinaasappel-portsaus.

combinatietip:

Lekker met spruitjes, notenboter (kijk voor het recept op www.ah.nl) en tagliatelle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.