Ki­pra­gout

Klassiek recept voor smeuïge ragout. Extra lekker in een knapperig pasteibakje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(252)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Klassiek recept voor smeuïge ragout. Extra lekker in een knapperig pasteibakje. 4 personen
3 252

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water in een grote pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en bouillontabletten. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken.
  2. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Haal de kip en laurier uit de pan. Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
  3. Verwarm de bouillon opnieuw. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de peterselie en bosuitjes fijn.
  4. Smelt 100 g boter in een pan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.
  5. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 3 min. Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de ragout. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de bosui.

Tip:

Lekker met rijst of in bladerdeegbakjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­pra­gout

1
  • 2 liter kraanwater
  • 1 hele kip
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 kippenbouillontabletten

Doe het water in een grote pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en bouillontabletten.

2

Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken.

3

Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Haal de kip en laurier uit de pan.

4

Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.

5

Verwarm de bouillon opnieuw.

6
  • 250 g champignons
  • 15 g platte peterselie
  • 3 bosuitjes

Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de peterselie en bosuitjes fijn.

7
  • 100 g boter
  • 100 g bloem

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat.

8

Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.

9
  • 25 g boter

Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignons 3 min.

10

Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de ragout. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11

Garneer met de bosui. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.