Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

Witlof, champignons en roomkaas, perfecte smaken voor over de pasta.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Witlof, champignons en roomkaas, perfecte smaken voor over de pasta. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de margarine in een wok en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de witlof en de champignon roerbakmix toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Breng pittig op smaak met peper en zout.
  2. Kook de melk en voeg al roerend de roomkaas toe. Roer de bloem los met een beetje water en voeg aan het warme roomkaas mengsel toe. Kook de saus 2 min. door. Meng de saus door de farfalle en verdeel over de borden. Verdeel het kipmengsel erover.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 46-47

Farfalle met kip en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

1
1
  • 400 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

3
3
  • 2 kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes.

4
4
  • 50 g vloeibare margarine

Verhit de margarine in een wok en bak hierin de kip rondom bruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 400 g champignon roerbakmix

Voeg de witlof en de champignon roerbakmix toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Breng pittig op smaak met peper en zout.

6
6
  • 300 ml melk
  • 200 ml roomkaas naturel

Kook de melk en voeg al roerend de roomkaas toe.

7
7
  • 1 el bloem

Roer de bloem los met een beetje water en voeg aan het warme roomkaas mengsel toe. Kook de saus 2 min. door.

8
8

Meng de saus door de farfalle en verdeel over de borden. Verdeel het kipmengsel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.