Har­ti­ge cour­get­te­taart met zalm

De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(275)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak. 4 personen
3 275

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui ca. 5 min. zachtjes. Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel. Meng de zalm en roomkaas met de groenten. Klop de eieren los met zout en peper. Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem in met de vork en bestrooi met bloem.
  3. Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem. Schenk de eieren erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 44-45

Hartige courgettetaart met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge cour­get­te­taart met zalm

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 2 courgettes
  • 1 ui

Was de courgettes snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui ca. 5 min. zachtjes.

4
4
  • 418 g zalm
  • 150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden

Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel. Meng de zalm en roomkaas met de groenten.

5
5
  • 3 eieren

Klop de eieren los met zout en peper.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el bloem

Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem in met de vork en bestrooi met bloem.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7

Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem. Schenk de eieren erover.

8
8

Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.