Pit­ti­ge erw­ten­soep met spe­k­reep­jes

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In ruime pan spliterwten met 1 3/4 liter water, zout en peper aan de kook brengen. Ca. 45 min. zachtjes laten koken en afschuimen. Aardappel schillen en in blokjes snijden. Paprika's en prei schoonmaken en in reepjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Aardappel aan erwten toevoegen en nog eens 30 min. laten koken. In droge koekenpan spekreepjes bruinbakken en uit pan nemen. In koekenpan olie verhitten. Paprika's, prei en helft van peper toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en ca. 4 min. roerbakken. Spekjes met groenten aan soep toevoegen en doorroeren. Soep over vier borden verdelen en naar smaak met peper garneren. Lekker met roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.