Boe­ren­kip uit de oven met spruit­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 175 °C voorverwarmen. Buitenste schaal en folie van kip verwijderen en kip 1 uur in oven zetten. Krieltjes schoonborstelen, wassen en halveren. In pan krieltjes in 10-15 min. gaarkoken. In droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur roosteren. In pan spruitjes in 4 min. beetgaar koken. Spruitjes afgieten en met koud water afspoelen. In koekenpan olie verhitten en spruitjes ca. 2 min. op halfhoog vuur roerbakken. Kaas toevoegen en laten smelten. Boerenkip op schaal leggen. Krieltjes en spruiten over vier borden verdelen. Pijnboompitten over spruiten strooien. Met stukken kip serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.