Ge­roos­terd brood met pad­den­stoe­len

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak al omscheppend de paddenstoelen, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar. Schep er de helft van de peterselie doorheen. Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper. Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.