Su­per­cho­co­la­de­taart

  • gebak
  • 8 stuks
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(437)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 stuks
3 437

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer de boter door de chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel. Klop de eieren los. Roer de eieren door het mengsel en vervolgens de suiker erdoor. Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 25 min. gaar.
  3. Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 min. in staan. Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven. Snijd de taart in 8 punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.

bereidingstip:

Als de taart nog iets te vloeibaar is, zet hem dan iets langer in de oven. Dit komt voor omdat ovens van elkaar kunnen verschillen qua temperatuur. Helemaal droog bakken is niet de bedoeling, de taart hoort klef te zijn.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Superchocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­cho­co­la­de­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 200 g extra pure chocolade 72%
  • 100 g melkchocolade

Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen.

Tip: Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.

3
3
  • 150 g zachte boter

Snijd de boter in kleine blokjes. Roer de boter door de chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door.

4
4
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel.

5
5
  • 8 eieren
  • 100 g suiker

Klop de eieren los. Roer de eieren door het mengsel en vervolgens de suiker erdoor.

6
6
  • 2 g zachte boter
  • 2 g bloem

Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 25 min. gaar.

7
7

Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 min. in staan.

8
8
  • 2 tl cacaopoeder

Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven.

9
9

Snijd de taart in 8 punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.

bereidingstip:

Als de taart nog iets te vloeibaar is, zet hem dan iets langer in de oven. Dit komt voor omdat ovens van elkaar kunnen verschillen qua temperatuur. Helemaal droog bakken is niet de bedoeling, de taart hoort klef te zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.