Cho­co­la­de­fon­due

De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue.

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De intense smaak van kardemom maakt iets heel speciaals van deze chocoladefondue. 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
  2. Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
  3. Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.

bereidingstip:

Geen kardemom? Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladefondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­fon­due

1
1
  • 100 g pecannoten
  • 4 handperen
  • 2 el citroensap

Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.

2
2
  • 150 g extra pure chocolade

Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen.

3
3

Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.

4
4
  • 1 mespunt gemalen kardemom

Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.

5
5
  • 250 g witte druiven

Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.

bereidingstip:

Geen kardemom? Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.