Klas­sie­ke ap­pel­taart

(356)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 8 stuks
3 356

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

  1. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers hem uit. Zeef het bakmeel in een kom en voeg de citroenrasp en suiker toe. Snijd de boter in blokjes. Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot er een soepel deeg ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat tot gebruik in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Wel de rozijnen in lauw water. Schil de appels, halveer en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes. Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en de stukjes appel.
  3. Vet de springvorm in. Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Snijd het brood in blokjes en leg de stukjes brood op de bodem. Verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.
  4. Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart. Meng de abrikozenjam met het hete water en besmeer de taart hiermee. Bak de appeltaart in 60 min. gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke appeltaart

terug naar recept

Klas­sie­ke ap­pel­taart

1
1
  • 1 citroen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g basterdsuiker

Boen de citroen, rasp de gele schil en pers hem uit. Zeef het bakmeel in een kom en voeg de citroenrasp en suiker toe.

2
2
  • 175 g koude boter

Snijd de boter in blokjes. Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot er een soepel deeg ontstaat.

3
3

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat tot gebruik in de koelkast rusten.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5
  • 50 g rozijnen
  • 1 kg appels

Wel de rozijnen in lauw water. Schil de appels, halveer en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes.

6
6
  • 1 el custard
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 el suiker

Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en de stukjes appel.

7
7
  • 2 g koude boter
  • 2 g bloem

Vet de springvorm in. Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm.

8
8
  • 2 sneetjes witbrood

Snijd het brood in blokjes en leg de stukjes brood op de bodem. Verdeel hier het appelrozijnenmengsel over.

9
9

Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart.

10
10
  • 2 el abrikozenjam
  • 2 el heet water

Meng de abrikozenjam met het hete water en besmeer de taart hiermee. Bak de appeltaart in ca. 60 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.