Klas­sie­ke ap­pel­taart

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(351)waardeer
hollands nagerecht 8 stuks
3 351

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • plasticfolie
  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Schep het bakmeel met de citroenrasp door de suiker. Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in huishoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en stukjes appel. Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appelrozijnenmengsel over. Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart. Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee. Bak de appeltaart in 60 minuten gaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.