Cous­cous met kip­ke­bab

Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker met geroosterde shoarmabroodjes. 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in stukjes. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout. Laat het afgedekt 10 min. zacht stoven.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 10 min. gaar.
  3. Schep achtereenvolgens de couscous, groenten en kip in een grote schaal. Garneer het met de mix en verdeel over de borden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Couscous met kipkebab

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met kip­ke­bab

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout. Laat het afgedekt 10 min. zacht stoven.

4
4
  • 300 g couscous
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kipfiletreepjes kebab

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 10 min. gaar.

5
5
  • 50 g Italiaanse mix voor in de sla

Schep achtereenvolgens de couscous, groenten en kip in een grote schaal. Garneer het met de mix en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.