Ro­de kool met ap­pel­tjes en pu­ree uit de oven

Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu. 4 personen
3 153

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Vet de ovenschaal in en verdeel de rode kool hierin. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Verdeel de appels over de rode kool. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de tofu 3 min. Verdeel de tofu over de appels. Bereid de puree met water volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de aardappelpuree over de tofu.
  3. Hak de walnoten grof en strooi ze over de puree. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Rode kool met appeltjes en puree uit de oven

terug naar recept

Ro­de kool met ap­pel­tjes en pu­ree uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 el vloeibare margarine
  • 520 g rodekool met appel

Vet de ovenschaal in en verdeel de rode kool hierin.

3
3
  • 2 appels

Schil de appels en verwijder de klokhuizen.

4
4

Verdeel de appels over de rode kool.

5
5
  • 3 el vloeibare margarine
  • 180 g pittige tofu roerbakreepjes

Verhit de margarine in een koekenpan en bak de tofu 3 min.

6
6

Verdeel de tofu over de appels.

7
7
  • 2 zakjes aardappelpuree

Bereid de puree met water volgens de gebruiksaanwijzing.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

8
8

Verdeel de aardappelpuree over de tofu.

9
9
  • 100 g walnoten

Hak de walnoten grof en strooi ze over de puree. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.