Knap­pe­ri­ge zuur­kool­taart met rook­worst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Filodeeg in 2 uur ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Rookworst in plakjes snijden. Zuurkool, paprika en worst mengen. Filodeeg uitvouwen. Met keukenkwastje drie vellen deeg met olie bestrijken en met overhangende rand in quichevorm leggen. Weer drie vellen met olie bestrijken en op dezelfde manier in vorm leggen, nu iets verspringen. Dit nog een keer herhalen. In kom eieren met crème fraîche loskloppen. Met zout en peper op smaak brengen en door zuurkool mengen. Zuurkool in vorm leggen. Laatste vel filodeeg losjes over vulling vouwen. Deeg bovenop taart licht met olie bestrijken. Taart iets onder midden van oven in 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met appelcompote.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.