Bloem­kool-wor­tel­pu­ree­hap­je (ba­by 6 maan­den)

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de wortel samen met de bloemkool afgedekt in een pan met een bodem water in 10-12 minuten gaar. Giet de groenten af, maar vang een beetje van het kookvocht op.
  2. Pureer de wortel en bloemkool met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg tijdens het pureren eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Tip:

Vervang voor een broccoli-wortelpuree de bloemkool door broccoliroosjes.

Tip:

Ingevroren houdbaar: 2 maanden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Basiskookboek Opperdepop!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.