Kip met ham en kriel­tjes uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Kipfilet in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien. Kip met ham omwikkelen. Tomaten wassen en halveren. Courgette wassen en in plakken snijden. In schaaltje knoflook uitpersen en met 2 el olijfolie, zout en peper mengen. Op helft van bakplaat krieltjes leggen, rozemarijn erover verdelen en met 2 el olijfolie besprenkelen. Kip in midden van bakplaat leggen met tomaten daarnaast. Helft knoflook-oliemengsel over tomaten verdelen en bakplaat in midden van oven schuiven. Ca. 25 min. bakken, krieltjes af en toe omscheppen. Rest van knoflook-oliemengsel over courgette verdelen en courgette laatste 15 min. op bakplaat in oven mee verwarmen. Groenten en aardappelen mengen. Over vier borden verdelen en kip erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.