Snel­le in­di­a­se vis­cur­ry met broc­co­li

Binnen 20 minuten een heerlijke curry op tafel? Het kan!

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Binnen 20 minuten een heerlijke curry op tafel? Het kan! 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de koolvisfilet 4 min. in de magnetron. Snijd de vis in blokjes. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de vis, broccoli, slagroom en het water toe. Breng de curry aan de kook, dek de schotel af en laat 10 min. sudderen. Serveer de curry met de rijst.

combinatietip:

Lekker met frisse komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Snelle indiase viscurry met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le in­di­a­se vis­cur­ry met broc­co­li

1
1
  • 400 g pandanrijst
  • 400 g koolvisfilets

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de koolvisfilet 4 min. in de magnetron. Snijd de vis in blokjes.

2
2
  • 400 g broccoli
  • 2 uien

Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el milde Indiase currypasta
  • 100 ml water
  • 125 ml slagroom

Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de vis, broccoli, slagroom en het water toe.

4
4

Breng de curry aan de kook, dek de schotel af en laat 10 min. sudderen. Serveer de curry met de rijst.

combinatietip:

Lekker met frisse komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.