Ge­hakt­bal­le­tjes met shii­ta­ke

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Gehakt met 1 el ketjap, zout, peper, paneermeel en ei aanmaken en er kleine balletjes van kneden. In braadpan margarine verhitten en gehaktballetjes in 15 min. gaar en bruin bakken. Sperziebonen schoon-maken en in 10 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Shiitakes schoonvegen. Laatste 5 min. van baktijd van gehaktballetjes ui toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitakes toevoegen en 3 min. meebakken. Rest van ketjap en 100 ml water toevoegen en aanbaksels losroeren. Sperziebonen toevoegen en meewarmen. Gehaktmengsel met rijst serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 103 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.