Ro­mi­ge wit­lof­scho­tel uit de oven

Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven. 4 personen
3 272

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.
  2. Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal. Roer de boursin met de melk los en verdeel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.
  3. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Romige witlofschotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge wit­lof­scho­tel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 struiken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte.

3
3

Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.

4
4
  • 150 g schouderham

Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal.

5
5
  • 245 g Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 3 el melk

Roer de boursin met de melk los en verdeel over de witlof.

6
6
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof.

7
7
  • 100 g gemalen belegen kaas

Bestrooi de schotel met de kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.

8
8
  • 800 g aardappelen

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.