Ri­beye steak met ro­de­wijn­saus

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verwarm de groenten 7 min. in de magnetron (800 watt).
  2. Verhit de margarine in een grote koekenpan met dikke bodem en bak de biefstuk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de biefstuk uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm. Bak in het achtergebleven vet de ui met de champignons 4 min. Blus af met de wijn. Breng op smaak met de kruiden (uit verpakking van het vlees).
  3. Snijd de biefstuk schuin in plakjes, verdeel over borden en schep de saus erbij. Serveer met de puree en de groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 38-39

Ribeye steak met rodewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye steak met ro­de­wijn­saus

1
1
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampginons

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 410 g stoomgroenten broccoli rode ui paprika

Verwarm de groenten 7 min. in de magnetron (800 watt).

4
4
  • 3 el vloeibare margarine
  • 400 g ribeye steaks

Verhit de margarine in een grote koekenpan met dikke bodem en bak de biefstuk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 50 ml rode wijn

Schep de biefstuk uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm. Bak in het achtergebleven vet de ui met de champignons 4 min. Blus af met de wijn.

6
6

Breng op smaak met de kruiden (uit verpakking van het vlees).

7
7

Snijd de biefstuk schuin in plakjes, verdeel over borden en schep de saus erbij. Serveer met de puree en de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.