In­di­sche kip met rijst en boon­tjes

Met de boemboe alle kruiden in 1 klap goed gemixt.

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Met de boemboe alle kruiden in 1 klap goed gemixt. 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom even aan. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 15 min. zachtjes verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 min. mee. Schep de bonenschotel in een warme schaal om met de gembersiroop en breng op smaak met peper en zout. Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Indische kip met rijst en boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche kip met rijst en boon­tjes

1
1
  • 300 g pandanrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 95 g boemboe ajam smoor

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe.

3
3
  • 4 kipfilet
  • 400 g tomatenblokjes

Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom even aan. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 15 min. zachtjes verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 300 g sperziebonen

Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 min. mee.

6
6
  • 2 el gembersiroop

Schep de bonenschotel in een warme schaal om met de gembersiroop en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 4 el gebakken uitjes

Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.