Kool­vis met aman­del­korst­je en bloem­kool

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout in 15 minuten beetgaar. Doe de aardappelpuree over in een vuurvaste schaal en verwarm de puree 15 minuten in het midden van de oven. Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan. Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Leg de vis op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het ei. Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk licht aan. Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze in 10 minuten gaar met een goudbruin korstje. Giet de bloemkool af. Meng de nootmuskaat met de olijfolie en besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie. Verdeel de koolvis over vier borden en schep de puree en bloemkool ernaast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.