Pad­den­stoe­len­soep

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn. 4 personen
3 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook.
  2. Bak de paddenstoelenmelange, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie. Doe de tijm, wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn.
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.

variatietip:

Houd een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien. Roer nog een beetje crème fraîche door de soep op het bord zodat er mooie witte streepjes ontstaan.

dieettip:

Gebruik voor een vegetarische variant kruidenbouillon in plaats van kippenbouillon.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­soep

1
1
  • 500 g paddenstoelenmelange

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje.

Tip: Champignons nooit wassen, want dan zuigen ze water op en dat komt de smaak niet ten goede.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Bak de paddenstoelenmelange, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie.

4
4
  • 2 tl tijm
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon

Doe de tijm, wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag.

5
5

Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer.

7
7
  • 200 ml crème fraîche

Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed.

8
8

Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.

variatietip:

Houd een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien. Roer nog een beetje crème fraîche door de soep op het bord zodat er mooie witte streepjes ontstaan.

dieettip:

Gebruik voor een vegetarische variant kruidenbouillon in plaats van kippenbouillon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.