Oven­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

De kastanjechampignons geven dit ovengerecht een lekker aardse smaak.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht De kastanjechampignons geven dit ovengerecht een lekker aardse smaak. 6 personen
3 187

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadpan
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit ondertussen olie in de pan, bak ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Snijd de champignons in grove stukken. Schep deze samen met het gehakt bij het uimengsel en bak al roerend op hoog vuur tot alles gaar is. Snijd de peterselie fijn en roer erdoor heen, breng op smaak met peper en zout. Laat het gehaktmengsel even afkoelen.
  2. Vet een ovenschaal in. Doe de helft van de puree in de ovenschaal. Schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp de aardappelen tot puree, verwarm de melk en roer deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt. Bestrooi met de gruyère kaas. Plaats de schaal 30 min. in de oven tot de kaas mooi bruin is.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met puree en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met pu­ree en ge­hakt

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen en kook in 20-25 min. gaar. Snijd ondertussen ui en knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el olie

Verhit olie in de pan, bak ui en knoflook totdat ze glazig zijn.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons
  • 750 g rundergehakt

Snijd de champignons in grove stukken. Schep deze samen met het gehakt bij het uimengsel en bak al roerend op hoog vuur tot alles gaar is.

4
4
  • 30 g peterselie

Snijd de peterselie fijn en roer erdoor heen, breng op smaak met peper en zout. Laat het gehaktmengsel even afkoelen.

5
5
  • 50 ml melk

Verwarm de oven voor op 220 °C. Stamp de aardappelen tot puree, verwarm de melk en roer deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

6
6
  • 2 el olie

Vet een ovenschaal in. Doe helft van puree in de ovenschaal.

7
7

Schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree.

8
8
  • 100 g geraspte gruyère

Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt. Bestrooi met de gruyère kaas.

9
9

Plaats de schaal 30 min. in de oven tot de kaas mooi bruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.