Kalfs­vlees met Par­ma­ham en sa­lie in mar­sa­la­saus

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • bakplaat

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Leg de aardappel- en courgetteschijfjes om en om in rijen op de ingevette bakplaat. Ris de tijm van de takjes en strooi deze met zout en peper over de schijfjes. Sprenkel er 4 eetlepels olijfolie over. Schuif de bakplaat 45 minuten in de hete oven. Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper, leg er een vers salieblaadje op (uit de Italiaanse kruidenmix). Wikkel een plak Parmaham om de entrecote en zet deze vast met een cocktailprikker. Tien minuten voordat de ovenschotel klaar is, verhit je 2 el olie in een koekenpan. Bak de entrecotes op hoog vuur in 2 minuten bruin. Schenk de marsala erbij en laat nog 2-3 minuten op medium vuur doorgaren. Draai het vlees halverwege. Het vlees mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn. Serveer de aardappels en courgette op warme borden, leg het vlees erop en lepel de saus uit de pan erover.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.