Peer­tjes in es­pres­so met melk­cho­co­la­de

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de ongeschilde peren in de lengte (laat het steeltje bij de ene helft eventueel zitten). Verwijder de pitjes met een meloenbolletjeslepel of een theelepeltje. Breng de espresso met de suiker aan de kook en dompel de peren er helemaal in onder. Draai het vuur laag en laat de peren 10 minuten zachtjes stoven. Zet het vuur uit en laat de peren nog even in het koffievocht staan. Schaaf met een dunschiller krullen van de chocolade. Neem de (nog warme) peren uit het vocht en leg ze op bordjes. Schep een bolletje ijs in de holte van de peer en bestrooi met de chocoladekrullen. Druppel over elk bordje wat espresso.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.