Groot­moe­ders kren­ten­brood (feest­brood)

  • ontbijt
  • 15 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 15 stuks
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
  2. Het krentenbrood is net een gebakje met boter erop.

Tip:

Familierecept AllerHande 10 2006. Al minimaal honderd jaar wordt het recept van krentenbrood van moeder op dochter doorgegeven. De geur van warm krentenbrood betekent feest voor Annie Koenders-Kuilman (74). Dat was al zo toen haar oma het bakte. Nu serveert haar dochter Annet (42) het familiebrood uit de oven. En haar dochters van zeven en drie zetten die traditie voort.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.