Ha­ring­sa­la­de met ap­pel en kriel­tjes

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eieren in 7 min. hard koken. Krieltjes halveren, in 5 min. gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Tuinbonen laten uitlekken. Appels wassen en in stukjes snijden. Appel mengen met tuinbonen. Dille fijnknippen. Uien pellen en snipperen. Ui met krieltjes, zout, peper en helft van dille mengen. Haringen in stukjes snijden en weer door roomsaus uit pot roeren. In schaal op bodem helft van tuinbonen scheppen. Helft van aardappels erop scheppen en vervolgens helft van haring. Laagjes herhalen. Eindigen met haringlaagje. Eieren pellen en halveren. Eidooiers eruit halen en fijn prakken. Eiwit in stukjes snijden. Schaal met eiwit, eigeel en rest van dille garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 55 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.