Ro­mi­ge bleek­sel­de­rij­gra­tin met ham

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 3 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 ºC voorverwarmen. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Groen apart houden. In pan bleekselderij 5 min. zachtjes koken. Ham in reepjes snijden. Knoflook boven room uitpersen. Helft van aardappelschijfjes over ingevette schaal verdelen en met zout en peper bestrooien. Helft van roommengsel erover schenken. Bleekselderij en ham erover verdelen en met tweede laag aardappel afdekken. Rest van room erover schenken, met kaas bestrooien. Schotel in midden van oven schuivenen in ca. 20 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en met selderijgroen bestrooien. Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.