Cho­co­la­de-chi­po­la­ta­sur­pri­se

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetronschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel. Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord; doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water. Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer. Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de chocolade 1 minuut op vol vermogen. Roer de gesmolten chocolade door. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf. Druppel de chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn. Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven. Roer de crème fraîche, het bessensap en de suiker door elkaar. Schep hier een grote eetlepel van op vier dessertbordjes. Leg de chocoladebollen erop. Strooi bosbessen rond de bollen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.