Schar­rel­kip met knof­look, tijm en drui­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
4 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel de tenen knoflook en meng ze met de druiven en de tijm. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kip aan de buiten- en binnenkant met (versgemalen) peper en zout naar smaak. Vul de buikholte van de kip met het druivenmengsel. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de braadslee en besprenkel met olie. Verlaag de oventemperatuur na 10 min. naar 175 °C. Braad de kip in 1½ uur gaar. Lekker met een salade, sperziebonen en aardappelgratin (voor recept: zie www.ah.nl/recepten).

Tip:

Druk de tenen knoflook even plat onder een groot mes, dan laat het velletje gemakkelijker los.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.