Fi­lop­ak­ket­jes met gei­ten­kaas en ba­si­li­cum­dres­sing

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Snijd de takjes fijn. Meng de geitenkaas met de takjes, de pijnboompitten (houd enkele pijnboompitten achter) en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de filobladeren open, bestrijk de binnenkant dun met eierdooier en vouw dubbel. Bestrijk beide zijden met eierdooier en snijd ze doormidden, zodat je acht halve vellen krijgt. Leg vier halve velletjes met de ingesmeerde kant naar boven en leg in het midden een kwart van het geitenkaasmengsel. Dek af met de andere vier vellen (ingesmeerde kant naar beneden), druk de zijkanten rondom goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en leg bovenop de rest van de pijnboompitjes. Bak de filopakketjes in 20-25 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum fijn (bewaar er vier ter garnering) en pureer met de staafmixer (of keukenmachine of vijzel) de basilicum met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de geitenkaaspakketje rondom met basilicumdressing. Garneer met een basilicumblaadje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.