Roer­ge­bak­ken groen­ten met kip­fi­let en rijst

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een kippenbouillontablet toe. Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen. Snijd de courgette in drieën en snijd deze ook in de lengte in reepjes. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een wok, bak als eerste de ui totdat deze glazig ziet. Schep de kipfiletreepjes en de komijn erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Snijd de peterselie fijn.
  3. Schep nu de paprika- en courgettereepjes bij de kip. Blijf op hoog vuur nog 5-7 min. omscheppen. Roer de citroenrasp met de peterselie door het groente- en vleesmengsel, breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roergebakken groenten met kipfilet en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken groen­ten met kip­fi­let en rijst

1
1
  • 300 g rijst
  • 1 kippenbouillontablet

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg aan het kookvocht een kippenbouillontablet toe.

2
2
  • 2 gele paprika's
  • 1 courgette
  • 1 ui

Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen. Snijd de courgette in drieën en snijd deze ook in de lengte in reepjes. Snipper de ui.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een wok, bak als eerste de ui totdat deze glazig ziet.

4
4
  • 400 g kipfiletreepjes
  • 1 tl komijn (djinten)

Schep de kipfiletreepjes en de komijn erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.

5
5
  • 1 citroen
  • 30 g verse peterselie

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn. Snijd de peterselie fijn.

6
6

Schep nu de paprika- en courgettereepjes bij de kip. Blijf op hoog vuur nog 5-7 min. omscheppen.

7
7

Roer de citroenrasp met de peterselie door het groente- en vleesmengsel, breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.