Fi­lo­deeg­taartjes met drui­ven­sal­sa

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met grote holtes (5-7 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft. Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm. Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar. Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder. Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sap. Laat de salsa minstens 15 minuten staan. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en klopvast en spatel er de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door. Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.