Ven­kel­soep met cher­ry­to­maat­jes

Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel.

(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Verrassend lekker: soep met de frisse anijssmaak van venkel. 4 personen
3 210

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele min. mee.
  2. Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 min. afgedekt zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper. Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op. Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Venkelsoep met cherrytomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­soep met cher­ry­to­maat­jes

1
1
  • 1 venkelknol

Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen ter garnering.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele min. mee.

4
4
  • 125 ml crème fraîche light

Roer de crème fraîche erdoor.

5
5
  • 750 ml kippenbouillon

Schenk de bouillon erbij.

6
6

Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 min. afgedekt zachtjes koken.

7
7

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.

8
8
  • 4 takjes cherrytomaten aan de tak

Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.

9
9

Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn. Bestrooi de soep met het fijngesneden venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.