Mos­sel­hap­je

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de mosselen onder een stromende kraan; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Neem de mosselen uit de schelpen. Snijd de plakjes bacon doormidden. Roer de kerriepoeder door de dijonaise, breng op smaak met (versgemalen) peper en bestrijk de mosselen ermee. Wikkel om elke mossel een plakje bacon en zet vast met een cocktailprikker. Verhit een pan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de baconmosselen aan alle kanten krokant en bruin. Schep ze in een schaal en bestrooi ze met bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.